Nødstedte hjorte

10.11.19 Faldhjort fra Gråstenerplantagen i Broderup

23.09.22 Lars Hornbæk har aflivet en ulige 10-ender, der var ramt af en majssnitter den                         22.9.

13.11.20 Claus B. Jørgensen har i sin egenskab af schweisshundefører aflivet 2 svært skadede                              dåhjorte omkring Bommerlund. Sandsynligvis trafik. Er meldt videre i registersammenhænge.

          Den ene hjort er aflivet 

 15.19.2014 Ved afkogning af geviret er det konstateret, at hjorten nævnt nedenfor er påskudt                  med salonriffel på siden af hovedet. Rester af kuglen er fundet og hjorten havde en                  blodsamling i hjernen. Se trofæet under vildtbilleder.

2.10.14 I Frøslev jagtforening er der i Frøslev Mose fundet en ulige tolvender, der er død inden             for de seneste dage. Sandsynligvis stanget ihjel.

Uwe Jacobsen, Bajstrup har kort efter nytår fundet en kronspidshjort med en stang fuldstændig afpillet øst for jernbanen. Det kan ikke afgøres om hjorten er påkørt eller påskudt.

Vi var ved at høste mellem Stoltelundvej og Øster Gejl og øst for motorvej... Da så vi en hjort hænge fast i net fra en rundballe. Vi ville hjælpe den. Men den trak sig selv fri, da vi kom helt tæt på. Nu render den rundt med net i geviret... Vi ser jævnligt Dåvildt i vores område. Men har aldrig set eller hørt om en hjort i denne størelse. Flot oplevelse og godt de er fredet hos os. Med Venlig hilsen Per Jørgensen, Vilsbæk

En positiv afslutning

Lørdag den 30. marts blev jeg kontaktet om, at der på en ejendom i lokalområdet var en dåhjort, der havde fået sit gevir viklet ind i noget fiberdug. Vi var et par stykker der tog derned. Vi ville forsøge at befri hjorten. Sidste udvej ville være, at tage kontakt til politi og vildtkonsulent for eventuel aflivning.

Vi mødtes med landmanden og han tog sin traktor med hen i nærheden af hjorten.

Hjorten vurderes at være 2-3 år. Hjorten var meget livlig, men det lykkedes med noget besvær at få den fikseret. Fiberdugen var kun viklet rundt om begge stænger, og hjorten så ikke ud til at have andre skader. Vi fik den skåret fri og den forsvandt i den nærliggende skov.

Efterfølgende fik vi en god snak med landmanden om dåhjortes uvane med at bearbejde forskellige ting f.eks. halmballer, hestehegn etc. Den resterende fiberdug blev bragt med hjem til ejendommen.

Aksel Bek

 ( klik på billedet for forstørelse )

Det er sket i Jadelund. Syd for Frøslev mose.

Nyeste kommentarer

05.12 | 09:13

Frederik Viborg har skudt en spidshjort i Kirkeskoven ved Tøndervej 3.12

02.12 | 12:49

Frederik Viborg har nedlagt en då i Præsteskoven ved Lejrvejen 01.12

14.11 | 08:35

frederik viborg har skudt en då kalv i kirkeskoven ved lejrvejen 13.11

11.11 | 09:30

Er lagt på Hjortevildtsyd.dk